Divčibare za doček Nove godine

Najlepši način da ispratite staru godinu i širom raširenih ruku dočekate novu jeste novogodišnje putovanje sa vašim najbližima, porodicom ili najdražim prijateljima. I dok se neki putnici odlučuju da novogodišnje praznike provedu van zemlje, sve je više onih koji za Novu Godinu biraju našu zemlju.

Osim domaćih turista, u Srbiji novogodišnje praznike provode i posetioci iz regiona, ali i pojedini turisti iz drugih zemalja. Ukoliko ste odlučili da naredne novogodišnje praznike provedete na svom tlu, pred vama je mnogo primamljivih opcija.

Nova godina i zimski praznici uopšte predstavljaju zov za mnoge poklonike planinskog turizma i skijanja. U Srbiji postoji više planinskih centara sa veoma dobrom reputacijom, a među njima se sve više ističu i relativno male Divčibare.

Divčibare u srcu planine Maljen imaju sve više toga da ponude putnicima koji ovde provode novogodišnje i zimske praznike i odmore.

Ovaj planinski centar sve je razvijeniji u pogledu zimskog turizma, mada se slobodno može reći da su Divčibare broj jedan destinacija tokom cele godine.

Mnoge su prednosti Divčibara kao idealne destinacije za novogodišnje praznike i proslavu. Divčibare imaju jedinstveni geografski položaj, zbog čega je sve popularniji kako među našim, tako i među stranim turistima.

Izvanredna klima, pristupačniji smeštaj i zimski sadržaji nego na nekim drugim popularnim planinskim destinacijama, vrhunska domaća kuhinja i srdačni domaćini, učiniće vaš zimski boravak na Divčibarama iskustvom za pamćenje.

Ne sumnjamo da ćete i narednu zimu poželeti da provedete upravo na Divčibarama i Maljenu. Za vreme vašeg boravka možete se skijati ili trenirati ovaj zimski sport, možete se sankati, uživati u svežem, ali ne oštrom vazduhu, jesti u lokalnim restoranima i dobro se zabaviti.

Doček Nove godine na Divčibarama

Kada je reč o samom dočeku Nove Godine, organizovane proslave postoje u divčibarskim hotelima, kućama, kao i restoranima.

Uz dobru hranu, muziku, odličan planinski ambijent i vesele goste, verujemo da će vaš doček biti veoma prijatno iskustvo.

Organizovani doček u divčibarskim hotelima

Dočeke organizuju, na primer, hotel Crni vrh, Pepa i Divčibare. U ponudama divčibarskih hotela pronaći ćete aranžmane za novogodišnje praznike. Oni se razlikuju po broju noćenja, a uobičajeni tip aranžmana obuhvata dva do četiri noćenja.

Vrsta usluge je pun pansion, uz organizovano novogodišnje slavlje. U cene ovih aranžmana uključen je muzički program za doček, svečana večera, kao i neograničene količine domaćeg pića za vreme trajanja slavlja.

Kada je reč o cenama ovih aranžmana, a u smislu orijentira, možemo reći da su se one kretale između 240 i 320 evra u nekim od hotela, u zavisnosti od broja noćenja. Još jednom napominjemo da je reč o punim pansionima sa organizovanom proslavom Nove godine.

U ponudi hotela Divčibare, svaki od ovih aranžmana počinje ručkom na dan dolaska, a doručkom na dan odlaska. Za najmlađe je boravak besplatan (do 5 godina), za srednju decu je cena upola manja, a za stariju decu umanjena za 30 odsto.

Imajte u vidu da su cene i uslovi podložni promenama,te u tom smislu ne garantujemo njihovu validnost. Date informacije možete koristiti kao smernice za planiranje vašeg zimskog odmora, odnosno dočeka Nove godine na Divčibarama.

Hotelski doček i aranžmani veoma su pogodni za porodice sa decom. Osim toga što nude povoljne uslove za porodice sa više dece, ovakvi aranžmani će zadovoljiti vaše potrebe i rešiti vas planiranja obroka i drugih sadržaja.

Doček Nove godine za mlade na Divčibarama

U ponudama turističkih agencija u našoj zemlji sve je više putovanja za mlade, a Divčibare su jedna od destinacija čija popularnost raste među omladinom. Ovakvi aranžmani su obično dosta pristupačniji nego organizovani doček i boravak u hotelima.

Jedno od odmarališta u kojima se organizuje doček i provod za mlade je Stevan Filipović, u saradnji sa organizatorom putovanja.

Ponuda obično obuhvata prevoz, noćenje u višekrevetnim sobama odmarališta, pun pansion, organizovan doček i reprizu Nove godine, pešačke ture na Divčibarama.

Za cenu između 135 i 150 evra za čak četiri noćenja, na koju smo naišli tražeći relevantne informacije, mladi se zaista mogu vrhunski provesti ukoliko odluče da Novu godinu dočekaju na prelepim Divčibarama, uz dobru muziku, hranu, kao i zimske aktivnosti.

Ovakav program za divčibarsku Novu godinu biće idealan za mlade parove, društvo, obožavatelje prirode, skijaše i avanturiste, kao i sve one koji su već upoznati sa lepotama Maljena i Divčibara i rado se vraćaju na svoju omiljenu destinaciju za odmor i provod.

Divčibarska Nova godina na vaš način

Naravno, novogodišnje praznike na Divčibarama možete organizovati i na drugačiji način, tako što ćete, recimo, iznajmiti apartmanski smeštaj, a uplatiti doček u nekom od odličnih divčibarskih restorana. Hrana je ovde domaća i vrhunska, spremljena od lokalnih proizvoda.

Ništa manje vas neće oduševiti na vinska karta u nekim od restorana, kao i ponuda domaćih pića. Od poslastica, tu su različite vrste slatkiša, uključujući domaće pite, ukusne palačinke i druge slatke đakonije. Ugostitelji na Divčibarama znaju svoj posao, veoma su ljubazni i srdačni.

Takođe, Novu godinu možete dočekati i u potpunosti u sopstvenoj režiji, ukoliko niste ljubitelj organizovanih proslava. Jedan od najboljih načina da provedete Novu godinu jeste uz svoju porodicu ili ekipu. Na Divčibarama postoji značajan broj vrhunskih apartmana, idealnih za ovu varijantu.

Pošto ste u veselju dočekali Novu godinu, sigurno ćete želeti da uživate i u zimskim aktivnostima koje nude prekrasni Maljen i planinski centar Divčibare. Ništa bolje od boravka na svežem vazduhu, okruženi prirodom i dobrom ekipom, nakon novogodišnjeg veselja.

Zimski sadržaji i aktivnosti na Divčibarama

Novogodišnji praznici idealno su vreme da se opustite i udaljite od gradske buke i haosa i potražite zabavu i dobru atmosferu u nekom od planinskih centara Srbije. Divčibare su u tom smislu idealna destinacija, kako zbog ponude, cena i sadržaja, tako i zbog velike pristupačnosti.

Na Maljenu je snežna sezona nešto kraća nego na drugim planinama, postoji i sistem za veštačko osnežavanje, tako da oko toga ne treba da brinete, ukoliko je jedna od glavnih aktivnosti kojoj se nadate nakon ili pre dočeka – skijanje.

Ovde je klima blaža u odnosu na druge planine, vreme je tokom zime stabilno, nema jakog vetra, a vazduh je čist, svež i prirodno lekovit. Divčibare su odlična destinacija za ljubitelje zimskih sportova, a posebno skijanja.

Na Divčibarama postoje dve velike skijaške staze, namenjene iskusnijim skijašima. Za one koji tek staju na skije, tu je i organizovana škola skijanja. Časove vode iskusni instruktori, organizuju se na pune sate i traju oko 45 minuta.

Cene časova zavise od broja polaznika; organizuju se individualni časovi ili za grupe od 2 do 5 početnika. Naravno, škola skijanja je odlična i za decu, a najmlađima su na raspolaganju i blaže padine i spustovi.

Ukoliko na Divčibarama dočekujete Novu godinu sa decom, treba da znate da su blaži nagibi pogodni za decu zapravo livade, što znači da na njima nema nikakvih prepreka kada se nađu pod snežnim pokrivačem.

Veća od dve staze na Divčibarama je staza Crni vrh, namenjena iskusnijim skijašima. Ova staza je locirana na visu Crni vrh, drugom po visini na Maljenu. Na početku staze se nalazi i stanica žičare, kao i vrhunski planinski bar i restoran DivčiBar.

Svakako vam preporučujemo da posetite ovaj relativno noviji lokal. Izgrađen je u modernom planinskom stilu i lepo uklopljen u ambijent. Sama zgrada ima velike prozore kroz koje možete uživati u prelepoj panorami. Ponuda jela i pića je raznovrsna i izvrsna.

Tu su jela domaće kuhinje, ali i jela prilagođenima veganima i vegetarijancima. Ono što mnogi posebno hvale jeste jak planinski doručak! Porcije su veoma velike, pa će tako jedno serviranje često biti dovoljno i za dvoje. Obavezno probajte i njihovu pitu od borovnica.

Vratimo se na skijašku stazu: dugačka je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara i spada u staze crvene kategorije. Od samog centra Divčibara nalazi se 1.5 km vazdušne linije. Žičara na stazi Crni vrh je više od praktičnog – pogled koji se sa nje pruža je nezaboravan.

Pored ove staze, tu je i nešto kraća staza Centar. Ona se takođe nalazi na padinama Crnog vrha, a dugačka je 600 metara. Visinska razlika iznosi 100 metara. I ova staza je namenjena skijašima koji već imaju iskustva.

Ova staza nema žičaru, nego ski lift sa vučicom. Ono što stazu Centar čini veoma primamljivom jeste noćno osvetljenje, odnosno mogućnost noćnog skijanja.

Zima na Divčibarama

Ono što će vas sigurno zanimati ukoliko se opredelite za doček Nove godine i zimovanje na Divčibarama jesu opšti uslovi tokom najhladnijih meseci u godini. Kao što smo već pomenuli, Divčibare se odlikuju izuzetno povoljnom klimom uopšte.

One su još početkom dvadesetog veka prepoznate kao vazdušna banja, a imaju status klimatskog planinskog mesta. Naravno, blagotvorno dejstvo divčibarskog vazduha okrepiće vas u svako doba godine, pa tako i tokom zimske sezone.

Divčibare su izvrsne za zimovanje zbog zaštićenosti od vetra i mnogo sunčanih dana. Vreme se retko menja, što nije slučaj sa nekim drugim planinskim centrima. Osim toga, putevi su jako retko zavejani, a samo mesto je dostupno i lako pristupačno iz gradova Srbije.

Sistem za osnežavanje staza obezbediće adekvatan snežni pokrivač za skijanje, bez obzira na nešto manju pokrivenost snegom u odnosu na neke veće centre.

Ono što brojni posetioci navode kao jednu od prednosti za izbor Divčibara kao idealne novogodišnje i destinacije za zimovanje u Srbiji jesu pristupačnije cene u odnosu na neke od skijaških centara na glasu, poput Zlatibora i Kopaonika.

Divčibare raspolažu svim sadržajima potrebnim za ugodan i zanimljiv zimski odmor, kao i kvalitetan doček Nove godine, bez obzira na to da li se opredeljujete za organizovanu proslavu i pun aranžman ili praznik i odmor planirate u sopstvenoj režiji.

Neke od najvećih prednosti Divčibara kao destinacije za zimu jesu klima u ovom kraju, netaknuta priroda, urbanizovan, ali ne preurbanizovan centar, odlična ponuda u ugostiteljskim objektima, odlična ponuda smeštaja.

Divčibare su destinacija za porodice sa decom, za veće ekipe i omladinu, za one koji vole planinski turizam, za ljubitelje prirode i avanturiste i sve one kojima je planina Maljen u srcu.

Srodni tekstovi