Divčibare žičara

Ako kucate pojam Divčibare žičara, verujemo da vas zanima više informacija o samoj žičari koja se nalazi na Dičvibarama, zato smo ovaj informativni tekst pripremili za vas.

Žičara na Divčibarama se nalazi na onoj većoj ski stazi koja se zove Crni vrh. Žičara na ovoj ski stazi je takva da može da sedne po 2 osobe a ukupnog kapaciteta je 1.200 skijaša po času.

Izlazna stanica žičare nalazi se na visini od 1091 metara.

Radno vreme ove žičare je 9-16h, ali je preporuka da kontaktirate Divčibare Ski Resort pa da sa njima proverite aktuelnost svih informacija.

Ski staza Crni vrh se smatra stazom srednje težine, i tako spada u grupu ski staza koje se deklarišu crvenom kategorijom. Sve to ovu stazu čini najpogodnijom za one skijaše koji već imaju solidnog iskustva u skijanju.

Leti se na Divčibarama nudi još jedna opcija sa žičarom a to je panoramska vožnja žičarom. Jedna takva vožnja traje 15 min a pogled sa izlazne stranice je fantastičan jer se vidi jako puno toga u daljinu.

Panoramska vožnja žičarom se preporučuje i za one ljude koji tek planiraju da nauče da skijaju ili su tek naučili pa se naredne zime žele oprobati na ovoj stazi. Tokom leta mogu upoznati stazu dok se voze ovom žičarom, pa bi onda u zimskoj sezoni imali dosta jasniju sliku o onome šta ih čeka na stazi da bi se na vreme spremili za skijanje na stazi Crni vrh.

Vezano za panoramsku vožnju žičarom, preporuka je da se pre odlaska informišete ovde, i da kontaktirate Divčibare Ski Resort oko svih pitanja i nedoumica kako bi dobili najsvežili i tačne informacije.

Ono što vam takođe može biti od koristi kao informacija za Divčibare je to da za vas imamo ponudu proverenih apartmana, lux opremljenih na više centralnih lokacija. Kompletnu ponudu možete pogledati na ovoj stranici.

Srodni tekstovi