Divčibare iznajmljivanje ski opreme

Slažu se svi turistički stručnjaci da su posle naših planinskih top destinacija kao što su Kopaonik i Zlatibor, Divčibare broj jedan među turistima u Srbiji, a poslednjih godina i među strancima, naročito zemalja u okruženju.

Poznato je da ovu planinu posećuju gosti i tokom leta i tokom zime, jer je priroda darovala mnogo ovom kraju, a planina je razvijena taman toliko da ima dovoljno mesta za napredak i poboljšanje, a ima dovoljno svega da se ovde sasvim komotno može boraviti tokom čitave godine, jer ima gotovo svega.

Kada kažemo da na Divčibarama ima svega onda zaista tako i mislimo – skijališna sezona zna da traje nekoliko meseci, jer ovde ima dosta snega, povoljna je klima, a ono što je najinteresantnije ima sasvim dovoljno vrhova za skijaše, i to od onih za početnike pa nadalje.

Uz sve to, oni koji dođu mogu da budu sigurni da će naći sve što im je potrebno – od vrhunskih instruktora do lepo održavanih staza, ali i ski opreme bez koje je zimska idila na planini nemoguća.

Dakle iznajmljivanje opreme je ovde moguće, na najpoznatijim i dvema najposećenijim ski stazama na ovom planinskom mestu: Crni Vrh i Centar.

Napominjemo da obe staze imaju ski lift, kao i žičaru, tu možete pronaći ski instruktore ali i iznajmiti opremu.

Cene su slične, pa tako je cena iznajmljivanja za jedan komplet opreme za odrasle 1200 do 1500 dinara, dok komplet oprema za 5 dana iznosi nešto više od 5000 dinara, a za sedam dana boravka na Divčibarama oko 6300 dinara.

Svakako da se mogu iznajmljivati samo delove opreme kao što je kaciga, ili pancerice, skije ili štapovi, ali to je varijanta za one koji imaju već nešto od svoje opreme.

Što se tiče dece, cena komplet opreme za jedan dan je oko 1000 dinara, za 5 dana morate izdvojiti oko 4500 dinara, a za nedelju dana boravka oko 5500 dinara. I za decu se može iznajmiti samo deo opreme, kao što su samo kaciga ili samo skije.

Važno je upamtiti i da su sve cene sa PDV-om kao i da se oprema mora vratiti isti dan.

Takođe komplet ski opreme podrazumeva naravno skije (sa vezovima), štapove za skijanje, i  pancerice. U ovom slučaju biste dodatno plaćali kacigu npr.

Takođe, na ski staza postoji i opcija iznajmljivanja opreme za snowboarding.

Kada govorimo o cenama časova skijanja, oni su ranijih godina bili oko 10 evra, ali su sada skuplji, naravno daje u tom kontekstu mnogo povoljnije uzimati grupne časove jer su i po nekoliko puta povoljniji.

I gledajući objektivno cene ski opreme, ali i smeštaja, ski pasa, smeštaja, hrane, i drugih sadržaja, ovde možemo videti da je ovo još jedna od prednosti koje Divčibare imaju u odnosu na druge planine u Srbiji, koje jesu top destinacije, ali su zato i znato skuplje.

Poređenja radi iznajmljivanje ski opreme na Kopaoniku je više stotina dinara skuplje, ali je isto tako i ponuda mnogo veća pa se može iznajmiti premijum oprema, koja se cenovno (i po kvalitetu) razlikuje od one za početnike.

Srodni tekstovi